CardioGest
GESTIÓ INTEGRAL DE SERVEIS DE CARDIOPROTECCIÓ
+34.972.406.813 | +34.686.196.366

Un policia salva un passatger amb infart després de seguir un curs de reanimació

Un policia de Barajas ha aconseguit salvar la vida d’un passatger noruec que va patir un infart, al realitzar els massatges i les descàrregues amb desfibril · lador que havia après en un dels cursos de reanimació cardiopulmonar que imparteix l’aeroport.

Segons han informat fonts policials, el succés es va registrar a mitjans de  febrer a la terminal 1 de l’aeroport madrileny, on una patrulla d’agents va detectar que un home gran estava estirat a terra inconscient, per la qual cosa, a més d’avisar el servei mèdic de Barajas, van procedir a reanimar-lo.

Per això, un dels agents va posar en marxa els coneixements que havia après en el curs i, després d’uns cinc minuts en què el pacient no responia, va observar que el passatger “va començar a tenir pols i començar a recobrar la consciència”.

L’home Jan Erik K., de 57 anys, havia arribat a l’aeroport de Barajas en un vol procedent d’Oslo per trobar-se amb el seu fill de 19 anys, que l’esperava a la terminal.

El malalt va ser traslladat a l’Hospital Ramón i Cajal i la doctora que va atendre a l’aeroport determinar que havia patit un infart i que, gràcies “a la ràpida i eficaç intervenció de l’agent, havia salvat la vida”.

El 2009 Aena va començar a instal · lar a Barajas punts de “rescat cardíac” i tres anys després són 75 les “columnes amb sistema d’avís” de què disposa aquest aeroport en les seves quatre terminals.

Segons ha explicat el director adjunt de Barajas, José Sanz Dodero, els desfibril · ladors estan instal · lats a les esmentades columnes, que, en ser activades, alerten al Centre de Gestió Aeroportuària (CGA) perquè avisi al servei mèdic de les instal · lacions que ha de anar a assistir a un malalt.

Des de la instal · lació dels “punts de rescat cardíac” més de 800 treballadors de l’aeroport han seguit els cursos de reanimació, que els faculta per poder actuar en aquests moments inicials “crucials” per evitar la mort.

Els cursos han estat impartits per personal de la Fundació Metge Rural, que va manifestar que a Espanya es registren uns 70.000 infarts a l’any i 27.000 d’aquestes persones moren abans d’arribar a l’hospital.

Font: EL MUNDO