CardioGest
GESTIÓ INTEGRAL DE SERVEIS DE CARDIOPROTECCIÓ
+34.972.406.813 | +34.686.196.366

Veí de Sils reanima el conductor d’un autobús que havia patit una aturada cardíaca

Un veí de Sils ha aconseguit reanimar el conductor d’un autobús que aquest dissabte al matí ha patit una aturada cardíaca a la rotonda de Les Mallorquines d’aquest municipi de la Selva. El conductor es trobava circulant per la carretera quan, de sobte, ha sortit de la via i s’ha encastat contra un marge. Un veí que passava pel lloc ho ha vist i, en acudir al seu auxili, s’ha comprovat que el conductor estava inconscient. Per això, ha corregut uns 200 metres fins on es trobava un desfibril·lador mòbil i ha aconseguit reanimar-lo.

Posteriorment han arribat els efectius del SEM que van traslladar al conductor en helicòpter fins a l’Hospital Trueta de Girona. L’home es troba ingressat en estat greu a la Unitat Coronària del centre hospitalari amb pronòstic reservat. L’alcalde de Sils, Martí Nogué, va explicar que és la primera vegada en quatre anys que fa que van instal·lar aquests aparells que algú utilitza un desfibril·lador.

Nogué ha explicat que els fets han succeït aquest dissabte al matí a la rotonda de la zona de Les Mallorquines del municipi. El conductor que circulava amb un autobús de grans dimensions ha patit un atac de cor i, posteriorment, s’ha accidentat pujant sobre de la rotonda i ha anat a parar a l’altra banda de la via. Un veí que es trobava al lloc va veure els fets i ha intentat ajudar o auxiliar al conductor. En veure que estava inconscient no s’ho ha pensat dues vegades i ha anat a buscar el desfibril·lador.

“Per això, i pensant que potser havia patit un infart, ha anat ràpidament a agafar un desfibril·lador que havia a uns 200 metres i ha aconseguit reanimar la víctima i remuntar”, va detallar l’alcalde. Posteriorment, un cop disposava de pols, han arribat els efectius del SEM que han pogut traslladar en helicòpter medicalitzat a la víctima fins a l’Hospital Josep Trueta de Girona.

Dipsalut ha instal·lat cinc aparells d’aquestes característiques a tot el municipi i el consistori ha comprat dos més per col·locar-los en zones allunyades del centre urbà de la vila. A més, es dóna la casualitat que la setmana passada es va dur a terme un curs a diferents veïnats de Sils i Vallcanera per explicar als ciutadans com actuar en cas d’emergència i com poden utilitzar el desfibril·lador. Malgrat l’accident, ningú més ha resultat ferit.

Font: La Vanguardia