CardioGest
GESTIÓ INTEGRAL DE SERVEIS DE CARDIOPROTECCIÓ
+34.972.406.813 | +34.686.196.366

Un desfibril·lador salva la vida a un jove en un partit de futbol

Un desfibril·lador semiautomàtic instal·lat al camp de futbol municipal de Sant Cugat va ser determinant per salvar la vida d’un jove de 16 anys que va perdre el coneixement durant una trobada amistosa, lluny d’on es jugava la pilota. Els fets van passar diumenge, quan s’estava disputant un partit amistós en categoria juvenil entre el Sant Cugat Esport i la Damm. En un moment donat, el jove, que pertany a la Damm, va caure a terra sense coneixement, el que va provocar que el metge del seu equip i altres persones que hi eren l’atenguessin, sense que respongués als estímuls.

Per aquest motiu, van optar per utilitzar el desfibril·lador semiautomàtic que hi ha en l’equipament esportiu. L’aparell va detectar que el cor del jugador podia presentar una fibril·lació ventricular, per la qual cosa li va aplicar una descàrrega elèctrica.

A partir de la descàrrega, el futbolista va respondre positivament i en arribar una ambulància deu minuts més tard es va constatar que el noi estava conscient. El jove va ser traslladat a l’Hospital Universitari Mútua Terrassa. Allà, on està ingressat fora de perill, han determinat que el jove ha tingut un problema molt greu i que el desfibril·lador li ha salvat la vida.

Ahir mateix, des de l’Hospital Universitari Mútua Terrassa han afirmat que el seu pronòstic és “menys greu” i que la seva situació és “estable”. Les mateixes fonts hospitalàries van confirmar que es va tractar d’una parada cardiorespiratòria i van destacar que va ser gràcies a l’ús del desfibril·lador que el jove va poder salvar la vida.

Ciutat cardioprotegida

Amb trenta desfibril·ladors repartits per tot el municipi, Sant Cugat es va convertir recentment en una ciutat cardioprotegida. Els aparells es troben ubicats en equipaments esportius i culturals, casals, centres cívics, mercats i llocs de la via pública, intentant cobrir geogràficament i de manera estratègica la màxima superfície possible.

A aquests trenta desfibril·ladors estàtics cal sumar cinc més mòbils que posseeix Policia Local i Protecció Civil.

La instal·lació d’aquests aparells per tota la ciutat, que es va realitzar l’any passat, es va emmarcar dins de la campanya “Sant Cugat pensa amb el cor”, que difon hàbits de vida saludable per prevenir cardiopaties.

La distribució dels trenta desfibril·ladors -que s’ha anat realitzant de forma progressiva al llarg de diversos esos- suposa una inversió municipal de 30 mil euros l’any i ha anat acompanyada d’una campanya de sensibilització ciutadana i de cursos de formació dirigits a personal especialitzat per al bon ús d’aquests aparells.

Font: Diari de Terrassa