CardioGest
GESTIÓ INTEGRAL DE SERVEIS DE CARDIOPROTECCIÓ
+34.972.406.813 | +34.686.196.366

Un ciutadà recupera un home amb un desfibril·lador

Un ciutadà aconsegueix recuperar un home de 44 anys que havia patit una aturada cardíaca mentre jugava a futbol gràcies als seus coneixements en primers auxilis i a un desfibril·lador automàtic instal·lat per Dipsalut a l’exterior del pavelló municipal de la Cellera de Ter.

La ràpida intervenció d’un ciutadà va permetre recuperar un home de 44 anys que havia patit una aturada cardíaca mentre jugava a futbol amb el seu fill a la Cellera de Ter dissabte passat, 5 de desembre. Seguint els protocols d’actuació, el ciutadà va realitzar a la víctima els primers auxilis mentre altres testimonis anaven a buscar el desfibril·lador extern automàtic més pròxim que es trobava a l’exterior del pavelló municipal de la Cellera de Ter. Un cop va arribar el DEA al lloc dels fets, se li va aplicar al pacient que va aconseguir ser recuperat. Més tard, l’home va ser traslladat a l’Hospital Trueta de Girona.

El programa

El programa “Girona, territori cardioprotegit” ha suposat la implantació de 747 desfibril·ladors d’ús públic arreu de les comarques gironines (503 de “fixos”, 197 en els vehicles dels cossos d’emergència i 47 que l’Organisme cedeix de manera temporal a entitats i ajuntaments).

Fins al moment, aquests aparells i la ràpida intervenció dels cossos de primera resposta i dels ciutadans ja ha permès recuperar 25 persones que havien patit un problema cardíac.

Font: dipsalut.cat