CardioGest
GESTIÓ INTEGRAL DE SERVEIS DE CARDIOPROTECCIÓ
+34.972.406.813 | +34.686.196.366

Cardioprotegim el Municipi de Sant Vicenç de Torello

L’Ajuntament de Sant Vicenç, junt am la col·laboració de CardioGest ha instal·lat, en les darreres setmanes, tres desfibril·ladors externs automàtics (DEA) a la Via Publica. S’han ubicat al costat del Punt 16, al teatre de Borgonyà i a la Torre de les Monges de Vila-seca respectivament. També s’han previst unes jornades de formació per tal que tothom sàpiga com funciona.

El cost dels tres desfibril·ladors han anat a càrrec de l’Ajuntament.

Un desfibril·lador extern automàtic (DEA) és un aparell electrònic portàtil (producte sanitari) que diagnostica i tracta l’aturada cardiorespiratòria (que es detecta quan una persona està inconscient i no respira normalment) causada per una fibril·lació ventricular (llavors el cor té una activitat elèctrica alterada que provoca que no hi hagi efectivitat mecànica) o una taquicàrdia ventricular sense pols (en què hi ha activitat elèctrica i en aquest cas el bombament sanguini és ineficaç).

Aquest aparell genera una descàrrega elèctrica que aplicada abans dels deu minuts de l’aturada cardiorespiratòria pot reactivar la funció cardíaca.