CardioGest
GESTIÓ INTEGRAL DE SERVEIS DE CARDIOPROTECCIÓ
+34.972.406.813 | +34.686.196.366

Cardioprotecció

mans_cor

CardioGest té per objectiu reduir la principal causa de mort a Espanya, les malalties cardiovasculars.

Les aturades cardíaques causen a Espanya quatre vegades més morts que els accidents de trànsit.

Cada any, unes 24.500 persones pateixen un atac de cor a l’estat espanyol, una cada 20 minuts, de les quals el 30% moren abans d’arribar a un hospital.

Cada 20 minuts una persona pateix un atac de cor.

La fibril·lació ventricular és la responsable inicial del 85% de les aturades cardíaques que es produeixen fora dels Hospitals, i més del 90% dels casos es podrien revertir si s’efectués una desfibril·lació en el primer minut de la fibril·lació ventricular.

La rapidesa en l’assistència és vital, ja que les possibilitats de supervivència es redueixen dràsticament després de l’aturada; cada minut que passa les opcions de sobreviure cauen entre un 7 i un 10% i després de deu minuts  són mínimes.

*Dades de l’Agència d’Avaluació de Tecnologia i Recerca Mèdiques del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. 2009.

La cadena de supervivència

cadenasupervivencia

Entre les situacions imprevistes de la nostra societat que comporten riscos vitals, hi destaquen les associades a cardiopaties coronàries. És vital la realització de les tècniques de SVB i ús del DEA pels ciutadans abans de l’arribada del servei d’emergències i d’aquesta manera començar la cadena de supervivència.

  • Iniciar la ressuscitació aviat i efectuar una desfibrillació precoç (en 1-2 minuts) pot millorar en un 70% la supervivència.
  • Si un testimoni de l’ACR inicia immediatament les maniobres de RCP, la supervivència augmenta de 2 a 3 vegades que quan no s’inicien.
  • Una RCP de gran qualitat aconsegueix una supervivència 20 vegades major que quan es realitza de manera incorrecta.

Què és un desfibril·lador extern automàtic?

dea

El Desfibril·lador extern automàtic (DEA) és un aparell electrònic portàtil que diagnostica i tracta la parada cardiorespiratòria quan és deguda a fibril·lació ventricular (FV) i taquicàrdia ventricular sense pols (TVSP) restablint al cor el seu ritme cardíac efectiu.

  • Aparell de fàcil ús i sense prescripció per a tota mena d’usuaris.
  • Diagnosi automàtic. L’aparell només realitza la desfibril·lació si el pacient ho requereix.
  • Bateria de llarga durada.
  • Auto test automàtic per a la detecció d’errors.

Les seves instal·lacions estan obligades a estar cardioprotegides?

El Decret 82/2010 de la Generalitat de Catalunya estableix l’obligació de comptar amb desfibril·ladors i de personal qualificat per a utilitzar-lo, segons l’aforament i altres característiques, en instal·lacions educatives, residencials, comercials, administratives, esportives, d’oci…

CardioGest els assessorarà sobre la normativa vigent i s’encarregarà de tot per a complir-la.